Επιλέξτε τύπο:   Καλοκαιρινές | Χειμερινές
 

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
Νομός Φωκίδας
Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση


Tην συνταγή προσφέρει το «Epikouros  Restaurant» στους Δελφούς.

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
1 κιλό κατσίκι  
½  κιλό πατάτες
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα 
5 σκελίδες σκόρδο
4 ώριμες ντομάτες  
1 κουταλιά δενδρολίβανο
1 κουταλιά ρίγανη  
½ ποτήρι κρασιού λεμόνι φρέσκο
300 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κύβους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε το κρέας σε πέντε ίσα κομμάτια και στη συνέχεια τις πατάτες σε τέσσερα. Τρίβουμε τις ντομάτες σε μια λεκάνη όπου τοποθετούμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε. Στρώνουμε στη γάστρα τις πατάτες και βάζουμε  το κρέας πάνω από αυτές. Στη συνέχεια τοποθετούμε πάνω από το κρέας πέντε φέτες φρέσκιας ντομάτας. Το ψήσιμο γίνεται στους 200 βαθμούς για 2 ώρες.
Σημ. Εάν το κρέας δεν έχει λίπος προσθέτουμε προς το τέλος 250 γραμμάρια ελαιόλαδο.



Ακόμη δείτε:
ΚΑΡΥΔΟΠΑΣΤΑ
Νομός Φωκίδας
     

Τοπικές Συνταγές

Αρχική  |  Όροι χρήσης  |  Πολιτική εμπιστευτικότητας  |  Διαφήμιση  |  Επικοινωνία

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου