Επιλέξτε τύπο:   Καλοκαιρινές | Χειμερινές
 

ΓΛΥΚΟ ΝΑΠΟΛΕΩΝ
Παλαιό Ελατοχώρι - Νομός Πιερίας
Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση


Από το «Hotel Mythos» στο Ελατοχώρι Πιερίας.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:  
2 αυγά   
½ κούπα ελαιόλαδο  
1 κούπα ζάχαρη   
1 ποτήρι γάλα  
1 ½ κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
1 ½ κουταλάκι αμμωνία
1 βανίλια
αλεύρι όσο χρειαστεί

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
2 κιλά και 1 ποτήρι γάλα
6 κουτ. σούπας  κάστερ πάουντερ
2 κούπες ζάχαρη
1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το λάδι στο γάλα λιώνουμε το μπέκιν πάουντερ και την αμμωνία τα ενώνουμε όλα μαζί. Μετά ρίχνουμε το αλεύρι να γίνει η ζύμη προς το μαλακό για να πλάθεται. Χωρίζουμε την ζύμη στα τρία και ανοίγουμε φύλλα τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν στους 200 βαθμούς περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για την κρέμα:
Βάζουμε τα 2 κιλά γάλα να ζεσταθούν. Ρίχνουμε την ζάχαρη στο 1 ποτήρι γάλα και λιώνουμε την κρέμα . Μόλις αρχίζει να βράζει το γάλα ρίχνουμε την λιωμένη κρέμα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και τα κατεβάζουμε από την φωτιά. Βάζουμε στο ταψί 1 φύλλο ρίχνουμε κρέμα - φύλλο - κρέμα - φύλλο - κρέμα και ρίχνουμε από πάνω κανέλλα και τριμένο καρύδι αν θέλουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει 7-8 ώρες και το γλυκό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.



Ακόμη δείτε:
ΚΟΤΣΙ
Νομός Πιερίας
ΦΥΡΙΚΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΙΩΑΝΝΑΣ
Νομός Πιερίας
ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
Νομός Πιερίας
ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ
Νομός Πιερίας
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
Νομός Πιερίας
ΕΛΑΦΙ ΣΤΙΦΑΔΟ
Νομός Πιερίας
ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΚΡΑΣΑΤΟ
Νομός Πιερίας
ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ ΚΡΕΑΤΙΚΩΝ ΜΕ ΡΥΖΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
Νομός Πιερίας
     

Παραλίες
Αναζήτηση παραλίας Όλες οι παραλίες Οι 10 καλύτερες παραλίες


Διαμονή στη περιοχή:

Αρχική  |  Όροι χρήσης  |  Πολιτική εμπιστευτικότητας  |  Διαφήμιση  |  Επικοινωνία

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου